Subscribe

Huysuz ve Ruhsuz || Nehir Erdem | Yorum

8/18/2015, BY Unknown -

Yine bir Türk yazarla karşınızdayım. Uzun bir ara vermem gerek dememe rağmen yinede konu Nehir Erdem kalemi olunca dayanamadım ve başladım. Bugün yaklaşık 5 kitap yorumumu ard arda giricem. Fırsat bulmuşken hepsini aradan çıkaralım yoksa bekledi mi daha fazla birikiyor.  Uzatmadan kitabımıza geçelim artık.
Huysuz ve Ruhsuz
Nehir Erdem
Müptela Yayınları
t 23,00
436 Sayfa
4.50 GR
1.Çiçek Kızlar
2. Deli Divane

Ben Nehir Erdem kalemiyle wattpad de tanışmadım. İlk olarak Çiçek Kızlar kitabını alıp okuduğum da yazarın kalemini beğenmiş ve sonraki araştırmalarım sonucu fark etmiştim. Çiçek Kızlar da hemen hemen hikayesi olan bütün karakterleri gördük okuduk.

Huysuz ve Ruhsuz çiftimiz Doğa ve Yağız orada evlilerdi ama yazar bize çaktığı sinyallerle tabi ki onlarında bir hikayesi olduğunu çıtlaşmış oldu.
Doğa zengin bir ailenin kızı olmasına rağmen kendi ayakları üstünde durmaya kararlı karakterimiz Yağız'ın patronu olduğu şirkete iş başvurusundan bulunur. Her ne kadar işe alınması olaylı olsada sonunda başarır. Aklında sadece iş olduğunu kendine sürekli söylemeisne rağmen Doğa çoktan bir çift siyah göze kapılmıştır bile.

Yağız için ise durum farklı değildir. Karşısında gördüğü bu minicik ama seksi kadına kapılmamak için ondan uzak durmaya çalışsa da sürekli ona çekilmekten kendini alamaz.

İlk başta olayların ilerleyişi hoşuma gitmiş ama fazlamı hızlı oldu demedim değil. Sonradan kendi kendime hak vererek kabullendim çünkü bence biraz erken yaşandı her şey ve olaylar bir anda sarpa sarmaya başladı. 
İlişkilerinin başlangıcını. Yağız ve Doğa'nın kıskançlık hallerini okumak her ne kadar hoşuma gitmiş olsa da ayrılmaları için yaratılan sebep birazcık basit bir durumdu bence. O tutkulu zamanların daha uzun olmasını, Yağız'ın daha fazla kıskançlık hallerini görmek istemedim değil.
Yağız'ın bozuk ağzına nedense bayıldım. Her ne kadar çok fazla olduğunda hoşuma gitmese de Nehir Erdem kaleminde böyle bir etki olduğunu fark ettim. Argo kelimeleri cümlelerin içinde yumuşatmayı başardığında gözümüze batmadan bize sunmasını çok iyi beceriyor bence.

Zaman atlamalarını pek sevemedim. Bir anda kısa zamanlar ardından aylar ve yıllara geçince bana çok fazla geldi. Keşke daha az olsaydı dediğim tek konu bu oldu.

Yazarın kalemine diyecek hiç bir sözüm yok hele karakterlerine bayılmamak elde değil. Eğlenceli ve mis gibi aşk kokan aynı zaman tutkuyu dibine kadar yaşatan bir hikayeydi. Bahsettiğim kısımlar dışında çok eğlenerek ve sıkılmadan okudum.
Ama şöyle bir gerçek var ki Huysuz ve Ruhsuz'u daha önce okusaydım kesinlikle daha çok severdim ama benim için  Deli Divane gibi bir gerçek var ve ona bayıldığımdan kıyaslamadan duramadım onu için bir puancık kırıyorum :)
Deli Divane gibi bir kitap okuduktan sonra bunun birazcık sönük kaldığını itiraf etmem gerekecek.

PUANIM

2 yorum: