Subscribe

Jill Shalvis || Şanslı Liman Serisi | Yorum

8/03/2015, BY Unknown -

Bir serinin daha sonuna geldim ve toplu bir yorum yapayım dedim. Jill Shalvis ile tanışmam Aşkın Büyüsü ile oldu. Ardından Sevdalı Yaz ve Aşk Yağmuru okudum ve yazarın kalemine bayılınca kimse durduramadı beni :) tabii buna Nemesis Kitap hızını da katman lazım onlar çıkardıkça ben okudum..
İlk kitabımız Aşka Yolculuk, okumaya başladığınızda aklınızdan geçen ilk şey bir kız kardeşinizin olmasının yada olması gerektiğinin ne kadar harika bir şey olduğu. En azından benim öyle oldu. Serinin ilk kitabında aynı anneden ama farklı babalara sahip üç kız kardeşin hikayesi anlatılıyor. İlk kitap ise ortanca kız kardeş Maddie. Ben ona ara bulucu kardeş diyorum çünkü her sorunda hep en sakin ve en anlayışlı davranan o oldu.Annesinden miras kalan oteli işletmek için üç kardeş şanslı liman kasabasından buluşur. Maddie içlerinde en hevesli olan çünkü hayatı gerçekten karmakarışık olmuş ve kendine yeni bir başlangıç arıyordur. Bana göre de yeni bir başlangıcın adı Maddie için Jax :)
Jax karemel gözleriyle Maddie'nin gönlünü kısa sürede çalmıştır. Ayrıca Jax dövmeleriyle, kulağında ki küpeleriyle serseri tipli bir şey ama biliyoruz ki hepimiz bu tiplere okurken bayılıyoruz.
İlk kitapta biraz diğer kardeşlerden ve beler yaşadıklarından sizi merak ettirecek şekilde bahsediliyor. Ama Maddie ve Jax'e bayılacaksınız.
Gelelim ikinci kitabımıza Küçük Tatlı Heyecan, bu kitap serinin en sert kızı Tara ve asi yakışıklı Ford'un hikayesi. Benim içimi en çok burkan hikaye onların ki oldu. İlk kitapta bildiğiniz gibi kız kardeşlerimiz Şanslı Liman'da kaldılar. Tara harika yemek yapma yeteneğiyle kasabada bir lokantadan çalışmaya başlar. İlk kitapta yazar bizi zaten Ford ve Tara hakkında merakta bırakmıştı ve hikayelerini duyduğunuzda gerçekten hüzünleniyorsunuz. Spoi vermek için can atsam konuyu es geçiyorum. Tara ve Ford bir geçmişe sahip ama hem de ne geçmiş bunu bilerek başlayın derim ben :)
Ayrıca Ford'a bayılmamak elde değil. Onun olduğu kısımları okurken sırıtmadan duramayacaksınız. Adamın ağzından çıkan her kelimenin altında başka bir ima yatıyor resmen... ve böylesine zeki bir karakteri okumaktan daha zevkli ne olabilir ki değil mi? :)
Ve üçüncü kitabımız Sırılsıklam Aşık, bu çiftimize bayılacaksınız. Kız kardeşlerin en küçüğü Chloe'nin asiliği ve vurdumduymazlığı ile kasabanın dikkatli Şerifi Sawyer... Kesinlikle benim favori adamım ve favori çiftim oldular. İkili arasındaki gelişmeleri ilk kitaptan beri dikkatle takip etmiş biri olarak okurken ikisine bayıldım. İkilimiz en zıt çiftimiz olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediler adeta :) ama her şeye rağmen o kadar sevimli ve güzellerdi ki. Bu kitapta bir Şerif olmasından dolayıda daha bir aksiyon içeren sahneler okuyoruz ama ben o kısımları da çok ama çok sevdim...
İlk kitaptan beri küçük kaçamak bakışmalar, imalı dokunmalar derken çiftimiz kendilerini birbirlerinde kaybolmuş halde buluyorlar sonunda. Benim favori kitabım tabii ki de bu...
Gelelim serinin çıkan son kitabına Aşk Şans İşidir, kız kardeşlerimiz bitti ve başka bir gruba geçiş yaptık artık. Bu hikaye Ty ve Mallory...Kitap kötümüydü tabi ki değildi ben Ty'a bayıldım mesela ama yine bir kız kardeşlerimin hikayesinde ki kadar çok sevemedim kendilerini. Okurken hiç sıkılmadın ben her zaman dediğim gibi böyle kitapları çok seviyorum.Ty kasabanın yeni kötü çocuğu olmaya aday -ki bence kötü çocuk Ford :)- bizim kendi haline sağlam duruşlu hemşiremizle işler biraz karışır. Ama zaten yaralı ve yakışıklı üstelik kalbi kırık Ty'a zaten güzel bir hemşire gerekmez mi? Tam çıtır denen kitaplardandı.

"Aile bağları, eski ve yeni dostluklar ve bir sürü aşk hikayesi. Hepsini bir arada seviyorsanız Şanslı Liman Serisi tam size göre..."
Seriye Puanım




5 yorum:

  1. okumalı..:)
    http://zoomlabakalim.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Bu seriyi ilk defa senin blogunda gördüm , Nemesis'in kitapları pek bana hitap etmediği için dikkatimi çekmemiş sanırım :) Ama gerçekten kitap çıkarma hızlarını ben de seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde kitaplığımın yarısı Nemesis :) eğlenceli ve çerez gibi gelen kitapları çok seviyorum. :)

      Sil
  3. ben bu serinin birbirinden bağımsız olduğunu biliyorum öyle mi ? yani benim elimde küçük tatlı heyecan var ve ilk bundan okumaya başlasam bişey farkeder mi ki acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıralı okunsa daha güzem oluyor bence tabi ama yinede karışık okununcada öyle büyük kopukluklar yaşanmıyo canm ☺️

      Sil