Subscribe

Bir Başka Mavi | Amy Harmon || Yorum ve Alıntılar

11/04/2015, BY Unknown -

Bir Başka Mavi, hiç kimsenin "birisi"olmasının...
alışılmadık bir dostluğun, umudun iyileşmeye
ve kefaretin aşka dönüşmesinin hikayesi.
Blue Echohawk kim olduğunu bilmiyordu. Gerçek adından ya da doğum gününden bihaberdi. İki yaşında terk edilmiş, bir başıboş tarafından büyütülmüş ve on yaşına kadar okul yüzü dahi görmemişti. On dokuz yaşına geldiğinde, yaşıtları üniversiteye ya da yeni hayatlarına doğru giderken, Blue hala lise son sınıftaydı. Annesiz, babasız, inançsız ve kendi bildiğini okuyordu. Ayrıca son derece çekiciydi. Yani, genç bir İngiliz olan ve sorun çıkaranları kanatları altına almaya meyilli ve Blue'yu çözmeye kararlı tarih öğretmenin tam tersiydi.
Aşık olmak, kim olduğumuzu bilmediğimizde zor olabilir. Kim olduğunu ve sizinle neden birlikte olmaması gerektiğini tam olarak bilen birine aşık olmak ise imkansızdır.

Herkese selam. Bir Başka Mavi bitti. Beğendiğim bir kaç alıntımı da hazırladım ve yorumumla bir karşınızdayım. Yazarı bende herkes gibi Teryüz kitabıyla tanıdım. Konu olarak bambaşka bir tarzı olduğuna inandığım kitaplar yazıyor bence. Her ne olursa olsun hep bir duygusal hep bir kırgınlık barından kitaplar. Tersyüz de hissettiğim şeyleri Bir Başka Mavi içinde hissettim diyebilirim. Olayların hep bir buruk noktası var. Mutlu son okuyoruz ama yazar öyle ince bir yerden vurmuş oluyor ki tam anlamıyla deli gibi mutlu olamıyorsunuz.
Blue okuduğunuz tüm kadın karakterlerden daha farklı başına gelenler bir çocuk için çok üzücü şeyler olmasına rağmen Blue dışarıdan bakınca çok güçlü bir profilin parçası. Ama herkesin bir kırılma noktası var değil mi? Blue için de bu nokta yeni tarih öğretmeni Wilson ile gerçekleşiyor.
Wilson kızların aşık olduğu genç yeni öğretmen. Okula geldiği ilk andan beri değişik tarzı ile tüm kızların ilgisini çeker tabii her ne kadar itiraf etmese de Blue içinde bu böyle olmuştur.
Ama anı şey Wilson içinde geçerli. Kitabın ilerleyen kısımlarında bunu onun ağzından da dinliyoruz. Blue'nun karmakarışık hayatından çok etkileneceksiniz. Adım adım ince ince işlenen bir konuya sahip Bir Başka Mavi kalbinizi kırıyor. Üzülüyorsunuz ama kitabın sizi bir yandan da umud ettirmeye yönelik bir tavrı da var. Geçmişten yani Blue'nun küçüklüğünden okumaya başlıyoruz kitabı. Belli bir yere kadarda tahmin edebildiğiniz şeyler oluyor ama sonra işler o kadar farklı boyutlara taşınıyor ki anlatamam. Spoi vermemek için aklımda yer eden konulara deli gibi girmek istesem de girmiyorum ama ikiyüzlü sayfalardan sonra konu çok daha ilginç hale geliyor.
Bir tek finali sevmedim diyebilirim. daha doğrusu eksik gibi geldi. bir on sayfa daha okumak istedim azıcık havada kalmış gibi hissettim.Onun dışında kitap bence güzeldi bir gün de bitirdiğim kitapların arasına Bir Başka Mavi de girdi.
Ayrıca kitabın kapağı çok güzel olmuş. Hele ki orijinal kapağı gördükten sonra bizim ki yanından inanılmaz duruyor bence ve çeviri çok iyiydi. Arzu ablaya ait okuduğum 3 ya da 4. kitap tam hatırlamıyorum ama en sevdiğim çevirmenler arasında yerini çoktan aldı bile.
Yorumum bu kadar umarım sizde severek okursunuz. Sevdiğim bir kaç alıntıyı da sizlerle paylaşıyorum. Güzel bir kitapla güzel bir zaman geçiriyorsunuz bence.
Bol kitaplı günler .


ALINTILAR

5 yorum:

  1. Alıp okumayı düşündüğüm kitaplardan biri. Yazar ne yazsa okurum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle canım :) en kısa zamanda okumalısın <3

      Sil
  2. Su anda okudugum kitabi ele almissiniz merak ettim okudum yorumunuzu.Gercekten beni tersyuz kadar etkiledi ve cok sevdim.Bu yazarin en cok bu ozelligini seviyorum.Salt ask yok hikayede ya da ilk planda olan ask degil.Bircok kinu barindiriyor.Sonunu hala okumadim ama nasil bitecei merak ediyorum dogrusu.Emeginize saglik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) bence de yazarın en sevdiğim kısmı kitabı bir konuya bağlamaması. Aşk hikayesi okuyoruz ama daha derin olması benim çok hoşuma gidiyor. Keyifli okumalar <3

      Sil