Subscribe

Okuma Etkinliği #9 || Kuzey Masalı - Zeliha Eren | Yorum

11/05/2015, BY Unknown -
Merhabalar, etkinliğimizin son gününde yorum sırası bende.
Kitap elimde biraz uzun süre kaldı. Çoğunluk yoğunluktan kaynaklansa da bana biraz uzun geldi nedense kitap. 
Konu olarak daha önce okumadığım bir şey işlenmiş ve bunu kısımı çok sevdim. Daha önce bu kadar çok ileri teknoloji içeren bir kitap okumamıştım. Bu kısımdan hoşlandım bazen inandırıcılığını yitirecek şekilde olsa da çok gözüme batmadı açıkçası.
Yazarın en çok karakterleini beğendiğimi söyleyebilirim özellikle erkekleri. Çok güzel ve detaylara önem verilerek yazılmış. Karakterin kendine has tavırları akılda kalıcı cinsten ve hepsini kafamda tek tek hayal edebildim okurken.
Gelelim öncelikle Masal'a, yurt dışında doktorasını yapan kızımız oldukça sakar. Biraz fazla sakar diyebilirim hatta. Ailesini görmek için bir süreliğine Türkiye'ye döner ve tabii ve kızın başına gelmeyen kalmaz. Masal'ın çok konuşan hallerini çok sevdim. Her lafa bir cevabı olan karakterler beni hep heyecanlandırmıştır ama az daha sakar olasaydı dediğim sahneler olmadı değil.
Kuzey'e gelince bence kitabın yarısına kadar adamın duruşunu çok beğendim. Zeki bir adam okumak da hoşuma gitti. Kasım kasım kasılan cinsten bir yapısı olmamasına bayıldım. Adam zeki hem de öyle böyle değil. Bilişim İstihbarat'ın gözdesi işine aşık bir adam. Kendisi Masal'a kızıl bela diyor ve gerçekten en uygun lakabı bulmuş adam.
Çiftimizin her şeyi olaylı, karşılaşmaları bir araya gelmeleri kavuşmaları hepsi başka bir karmaşa. Kitap genel olarak çok eğlenceli. Bazı sahneleri inanılmaz severek okudum ve çok eğlendim. Özellikle yan karakterin olduğu kısımları daha bir fazla sevdim diyebilirim. Hep bir aradayken ekip arasında geçen konuşmalar bence kitabın en güzel kısımlarıydı.
Eğlenceli bir film tadında kitap ama biraz uzun bence. Bazı yerler keşke olmasaydı diye düşünmedim değil. Bazı yerlerde cidden merak ettiğimiz şeyler oluyor ve buda kitaba başka bir heyecan katmış. Kuzey ve Masal'ın didiştikleri sahnelerde çok heyecanlıydı. Genel olarak güldüğümüz sahnelerde dolu bir kitap ve eğlenceli şeylerin peşindeyseniz Kuzey Masalı'nı seversiniz diye düşünüyorum.
Kitabımızım ciltli ve cilt rengine bayıldım. Kitapla bu kadar uyumlu bir kapak ve bu kadar uyumlu renkleri daha önce bir kitaba bu kadar çok yakıştırdığımı hatırlamıyorum. Kitap bittikten sonra kapağa bakıyorsunuz ve kesinlikle acayip uyumlu. Birebir yansıtan cinsten. Bölüm geçişlerini de ayrı bir bayıldım gerçekten tasarım harikası olmuş diyebilirim.
Kuzey Masalı konu olarak daha önce okunmamış bir kitap bence ve merak ediyorsanız, farklı bir şeyler peşindeyseniz bir deneyin diyorum. Size bir kaç alıntıda hazırladım. Umarım kitap hakkında fikir edinmenize yardımcı olur.
Bol kitaplı mutlu günler <3







1 yorum:

  1. Bu kitabi uzun zaman once wattpadde okumustum cok begenmistim.Orada yazari tanima firsatim da oldu ve Zeliha mukemmel bir insan ! :) Kitabi bu kadar detayli ve ince islemesindeki en buyuk etken kendisinin de bilgisayar muhendisi olmasindan kaynaklaniyor bence.Cok keyifli hikayeleri var Zelihanin.Wattpad hesabiniz varsa hepsini okumanizi tavsiye ederim.Wattpadde kitap olmayi hak eden nadir kitaplardan ! Yorumunuz ici tesekkurler.Emegine saglik ! :)

    YanıtlaSil