Subscribe

KGBT 7.Tur || İngiliz Gelin Annabel - Lynsay Sands | 1.Gün Yorum

5/11/2015, BY Unknown -


Herkese merhaba 7. KGBT turu ile karşınızdayız. Kitap hakkında yorumuma geçmeden önce lütfen sayfamızda kı çekilişe katılmak için Tık Tık

Ve gelelim kitabımız hakkında ki düşüncelerime. İlk olarak konusundan az biraz bahsedelim isterseniz.




Yıllar önce daha çok küçükken annesini kendisi ve ablasının üzerine bir erkek çocuk doğuramadığından dolayı ablası varis olarak yetiştirilmek üzere ailesiyle kalırken Annabel, manastıra rahibe olmak üzere gönderilir. Tam da bu olmak üzereyken Annabel rahibe yemini etmek için peçesini takacağı zaman annesi bir anda yıllar sonra çıkagelir ve Annabel'e hiç bir açıklama yapmadan tuttuğu gibi yıllarca uğramadığı evine geri götürür.

Ama Annabel'in eve dönmekten daha büyük sebebi vardır. Ablası yanlarında çalışan adamın oğluyla kaçıp gidince onu yerine geçip yıllar önce verilen bir sözü gerçekleştirmesi gerekir. 
Ortadaki ciddi sorun Annabel'in hiç bir konuda bilgi sahibi olmamasıdır. Ne bir evi nede bir krallığı idare edebilirdi, üstelik manastırda yetiştiği için bir erkek hakkında bilgisi olmadığı gibi gerdek gecesiyle ilgilide tek bir şey bilmez. Annabel hayatında aşık olamayacağını düşünürken yaşadığı şeylerle büyük değişikliklere şahit olacaktır.

Ve Ross MacKay benim için ilk okuduğum İskoç olarak tarihe geçmiş aşık olunası adam.
Ross yıllar önce daha küçükken babasının hayatını kurtaran adamın kızıyla evlenmek üzere yapılan konuşmanın gerekliliğini yerine getirmek üzere yola gelini almak üzere çıkar. En sadık adamları ve arkadaşlarıyla birlikte oraya gittiğinde dönen dedikodulara rağmen sabrının son demine kadar bekler ve arkadaşlarının da baskısıyla bir İngiliz kızıyla evlenmekten vazgeçmek üzereyken gelini görür.

O andan sonra ikisi içinde büyük olayların yaşandığı hikayemiz başlar.

Gelelim kitap yorumuma. O kadar çok okuma rağmen nasıl bu tarz kitap okumadığıma ben bile şaşırdım inanın. Daha önce üç tane bu tarz kitap okumuşum ama İskoç hikayesi olarak benim ilk kitabım Annabel ilk adamımda Ross oldu. Bu konuda kendimi şanslı hissediyorum çünkü bu tarza çok iyi bir kitapla giriş yaptığımı düşünüyorum.

Başından sonuna kadar hiç sıkılmadım. Olay akışları o kadar düzgün ilerledi ki ne konuya direk girdi nede bizi boğacak kadar geciktirdi. Olay aralıkları o kadar güzel anlatıldı ki okurken başka şeyler okuyorsunuz ama bir yandan acaba bağlantısı var mı diye düşünmeden duramıyorsunuz. Tam yok ya bir bağlantı dendiğinde ise bir bakmışsınız ki hepsinin birbiriyle alakası var. :) çok iyidi.

Aynı zamanda Ross karakterine tek kelimeyle bayıldı. Adam tam bir lider aşık bir koca anlayışlı bir üst karaktere sahip ve yazar bunu her zerresine kadar hissettirerek yazmış. Okurken  keşke Ross şöyle olsaydı keşke Annabel böyle yapsaydı dediğim tek bir sahne bile olmadı.
Ve ikisi o kadar uyumlu bir çiftti ki bayıldım. Ross bir o kadar tecrübeli kendinden eminken Annabel ise tecrübesiz ve bilgisiz olması adamın ona sabırlı davranmasına bayıldım.

Ve yan karakter özellikle Ross baş iki adamını çok ama çok sevdim umarım onlarında bir hikayesi vardır ve okuruz.

Yazarın kalemi çok akıcıydı ayrıca çeviride bence harikaydı tek bir hata bile olmayan bu kitap tarzının iyilerindendi bence. Duyduğum ve araştırmalarım sonucu bu tarz çok ince bir çizgideymiş ya iyi ya kötü olur diyor herkes ama bence bu kitap iyilerin arasında yerini almıştır.

Unutmadan söylicem kitap da lanet bir aile özellikle bir abla varken hazır olun sinirden kuduracaksanız..

Bence okunması gereken tarihi bir aşk romanı bu tarz sevenlere ve benim gibi denemek isteyenlere tavsiyemdir. Okuyun canlar :)


Asla evleneceğini düşünmemişti. Annesi ansızın onu manastırdan alıp eve götürmek için geldiğinde, Annabel bir rahibe olmak için yemin etmek üzereydi... Böylece, evden kaçan ablasının nişanlısı olan İskoç lorduyla evlenebilecekti!

Bir eş olmakla, bir ev idare etmekle ve özellikle gerdek gecesiyle ilgili hiçbir şey bilmiyordu. Asla âşık olacağını düşünmemişti. Ross MacKay, Annabel'i gördüğü andan itibaren, utangaç ve tatlı müstakbel eşine vurulmuştu...

Annabel'in bedeninin kıvrımlarının da ayrı bir lütuf olduğunu düşünmüştü. Ancak, bir düşman Annabel'in hayatını tehdit edince, Ross onu İskoçya'ya götürdü. Annabel evlenmeyi planladığı kadın olmasa da, arzuladığı tek kadındı

YAZAR | Lynsay Sands
YAYINEVİ | Olimpos Yayınları
SAYFA SAYISI | 323
FİYATI | t 19,00
ÇEVİRİ | Belgin Selen Haktanır
GOODREADS | 3.92   


An English Bride In Scotland Series

* An English Bride In Scotland #1
* To Marry A Scottish Laird #2
* The Highlander Takes A Bride #3

PUANIM:









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder