Subscribe

KGBT 9.Tur || Benzemez Kimse Sana - Seda Özay | Yorum

6/12/2015, BY Unknown -

Yorum
Herkese merhaba KGBT olarak 9.blog turumuz Benzemez Kimse Sana yorumumla karşınızdayım. Yaklaşık 2 saatte elimden hiç bırakmadan okuyup bitirdiğim bir kitap oldu.
Radyo programcılığı yapan Esme sadece sesini duyarak yüzünü hiç görmediği bir adama kendini kaptırır ünlü psikolog yakışıklı mı yakışıklı Dağlar. Düzenli olarak Esmen'in programını dinleyen ve her programını katılan Dağlar, bir gün Esme'nin beraber çalıştığı arkadaşı işinden ayrılınca Dağlar "ya sende ansızın ayrılırsan nasıl konuşuruz" der ve Esme'nin numarasını alıp telefonda konuşmaya başlarlar. Uzun süren bir telefon trafiğinden sonra görüşmeye karar verdiklerinde ise zor zamanları okumaya başlıyoruz.
Önce Dağlar dan başlamak istiyorum, nasıl bir adamdı o öyle! Okurken adama aşık mı oldum nefret mi ettim bilmeden gittim geldim. Hangisini daha çok hissettiğime gelince nefret daha ağır bastı. Esme ise kendisini ne kadar sevmiş olsam da o kadar çok kızdım ki ona ama yine de üzülmeden duramadım.
Dağlar'ın dengesizlikleri beni yıktı, mahvetti, parçaladı resmen. Yahu be adam sen neler yaptın bu kıza böyle ya.

Dağlar Baran... Adını dilime alıştırdım.Ahengingüzelliğine bak,Dağlar Baran...
Esme aşık hemde öyle böyle değil. Dağlar her yaptığına katlanacak affedecek kadar aşık. Dağlar hakkında emin olamadığım tek şey vardı Esme'yi sevdimi sevmedi mi. Bazı yerleri okurken adamda seviyor ama neden böyle yapıyor diye düşünsem de Dağlar sonunda öyle bir şey yaptı ki ağzım bir karış açık kalakaldım.
Herkes muhakkak hayatı boyunca kalbinde bir isim taşır.Onu unutamaz, gelen kimse de onu unutturamaz. 
Dağlar'ın yaptığından sonra Esme'nin hayatı artık bambaşka bir hal aldı. Hastalıkların ardı ardı arkası kesilmez hiç bir düzeni olmayan bir kadın haline döndü Esme.
Benzemez Kimse Sana bir aşk hikayesinden çok bence aşık bir kadının çöküşünü anlatıyor. Aşk bir kadına neler yaptı, onu neler yapmaya zorladı bunu okudum. Ana karakter benim için hep Esme oldu. Dağları okudukça yan karakter gibi görmeye başlayıp Esme'ye yoğunlaşmak bana aşık bir kadının çöküşünü okuttu.
Seda Özay'ın okuduğum ilk kitabı oldu ve kalemine hayran kaldım. Sonundan hoşlanmadım desem ben kesinlikle mutlu son insanıyım keşke daha güzel olsaydı diyorum ama o zaman da belki bu tadı vermeyecekti bilmiyorum. Yazarın özellikle hayran kaldığım bir şeyi de hisleri anlatışı. Gözümün önünde canlana canlana okudum kitabı. 
Siz hala okumadıysanız kesinlikle çok şey kaçırıyorsunuz. Farklı konuya sahip ve akıcı bir kitap. Bazen değişik bir şeye ihtiyaç duyar ya insan işte o zamanlarda kitaplığınızdan .ekip alacağınız bir kitap işte.

Puanım




3 yorum: