Subscribe

Senli || Merve Akıncı | YORUM

5/07/2015, BY Unknown -



Bu defter, beraber yaşadığımız her şeyin anısına övgüyle yazılmış, hatırlanmaya değer her şeyi içeriyor. Hayır, bu bir günlük değil, bu senli bir anılar geçidi olacak. Senin ve Benim... Karan ve Bahar'ın... Sevgin içimde büyüyen bir çığı anımsatsa da, o çığın üstüme devrilip sonumu getireceğini adım gibi bilsem de yine de yanında olduğum için, varlığını hissedebildiğim için hep binlerce kez şükrettim. Seni sevmek daha değerliydi, kendimden daha çok…
ADI | SENLİ
YAZAR | MERVE AKINCI
YAYINEVİ | MÜPTELA YAYINLARI
SAYFA SAYISI | 150
FİYATI | t 13,00

Kısacık bir kitaba sayfalarca yorum yapmak istersiniz ya, işte Senli benim için tamda böyle bir kitaptı.

Sizi sizden alıp götüren, okurken kafanızda bir sürü şey canladıran en önemlisi bu canlandırdığı şeylerin hissini gerçekten en derinden hissettiren, akıcı kaleme sahip Senli son zamanlarda beni okuduğum en güzel kitap oldu.

Karan ve Bahar nasıl bir hikayeydi bu. 
Ben hep mutlu sonların insanı olmuşumdur bu güne kadar, konusun ya da tarzının ne olduğu önemli değil yeter ki sonunda mutlu son göreyim isterim.

Ama gelin görün ki bu kitabın sonuyla yetinmeyi öğrendim sanırım.

Kitabı okumaya başladığım andan beri ben hangisine üzülsem diye işin içinden çıkamazken fark ettim ki ikisi içinde üzülmeye pay bırakmış yazarımız. Başka başka sebeplerden dolayı Karan için acı çekip, Bahar için duygusallaştım.

Okudum, okudum derin nefesler alarak okudum hatta çoğu zaman.

Ama öyle bir son okudum ki bundan daha iyi olabilirmiydi bilmiyorum.
Beni daha fazla şaşırtan bir son olamazdı diye düşünüyorum.
Gerçekten şok oldum.

İçeriğinde düşündüren, aynı anda hüzünlendirip içinizi sızlatan ve sonunda sizi ters köşe yaparak son sayfayı ağzınız bir karış açık bırakarak kapatacağınız bu kitap kesinlikle okunmalı bence.

Yazarımız Merve Akıncı'nın Şahmelek kitabını da çıkar çıkmaz alıp okumuştum ama Senli benim için bir tık daha üst sıraya yerleşti. Akıcı ve sıfır hatasız aynı zamanda muhteşem içeriklere sahip bir kitap olmuş.
Aynı zamanda sıradanlıktan uzak son zamanlarda çıkanların aksine küçücük sayfa sayısıyla kocaman bir yere sahip olan bir kitap.

Karan ve Bahar'lı bir geçide hazır olur. Çünkü duygularınıza yenik düşeceksiniz.

Kitabın son sayfasını kapattım ve hemen yorumu girdim.Akılma gelen tek bir cümle oldu bu kitap da.

Senli umutsuz bir bekleyişin hikayesiydi.

"Ama geç olsa da anlamıştım.Bir insan önce kendini sevmeliydi.Önce kendini sevdiği gibi en çokta kendini sevmeliydi.Yoksa kapanmaz yaralara sahip olunuyordu.Kim gelirse gelsin, nereye gidilirse gidilsin o yaralar kalbinizden silinmiyordu."
PUANIM:







2 yorum:

  1. Okumalıyız o halde :) Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten çokda zamanını almaz ablacım ama gerçekten güzeldi <3

      Sil