Subscribe

Yeni Bir Başlangıç || Kim Karr | Yorum

5/15/2015, BY Unknown -
Ya “Hayatta bir kez” olabilecek bir şey için ikinci bir şansınız varsa?
Trajediyle dolu geçmişi Dahlia London’ın ruhunu tamamen parçalamıştı. Mutlu son onun için bir hayalden bile uzaktı. Ama ya yeni bir başlangıç şansı olsaydı?

Wilde Ones’ın solisti River Wilde, Dahlia’nın hayatına yeniden girdiğinde, ilişkilerini ateşleyen güç, geçmişte engel olunan duyguların da etkisiyle fazlasıyla yoğundu.

Dahlia, geçmişin izleri ve yeni hayatı arasında bocalarken hissettiği acı yavaş yavaş hafifliyordu ama suçluluk duygusundan kurtulamıyordu. River, onun kurtarıcısı olmak istiyor, onu yeniden hayata döndüren adam olmak için her şeyi yapıyordu. Ama peşlerini hiç bırakmayan bir geçmişle, kendilerine yeni bir gelecek kurabilecekler miydi?


"Sizi aynı anda hem aşka hem de karanlığa boğacak bir kitap. Kitabın sonu için ise... Vay be!" – Merve Akıncı, Şahmelek romanının yazarı


"Yeni Bir Başlangıç, ilk görüşte aşkın varlığına ve ruh eşinizle aranızda koparılamaz bir bağ kurabileceğinize sizi inandırırken, şaşırtan kurgusuyla ise okuyucuyu kolayca içine çekmeyi ve hikâyenin bir parçası haline getirmeyi başarıyor." – Burcu Büyükyıldız, Çilek Mevsimi romanının yazarı


“Büyüleyici, sürükleyici ve gizemli!” – Natasha Boyd, Aşka Var Mısın? romanının yazarı

“Duygusal, beklenmedik ve kesinlikle ateşli.” – K.A. Tucker, On Küçük Nefes romanının yazarı

“İnanılmaz derecede duygusal, romantik, seksi ve bağımlılık yaratıcı!” – Samantha Young, Dublin Caddesi romanının yazarı.

Yorum:

Herkese merhaba son zamanlarda hiç şaşmadan yabancı yayınlarından çıkan kitapları hızla okumaya devam ediyorum. Uzun zaman önce almış olduğum Yeni Bir Başlangıç kitabıma geç de olsa başlamış ama başladığım gibi geç bitmedi, kendimi nasıl kaptırdıysam bir geceden biraz fazla bir zaman da kitap okundu bitti.

Birazcık konusundan söz edelim, bir rock yıldızı ve sıradan bir kızın aşk hikyesi gibi görünmesine rağmen okudukça öyle olmadığını anlayacaksınız. Çünkü bu hikaye bence hayatta herkesin karşısına çıkmayacak ikinci şansların hikayesi.

Dahlia 16 yaşından beri Ben ile sevgilidir. üniversite yıllarına da arkadaşıyla çıktığı bir cadılar bayramı gecesinde o zamanlar ünlü olmayan River ile gittikleri barda sahne almasıyla tanışırlar. Birbirlerini gördükleri anda aralarında ki oluşan etkileşimin ikisi de farkındadır ama Dahlia bir erkek arkadaşı olduğu için o gece River'ı beklemeden bardan ayrılır.

Aradan geçen beş yılın ardından Dahlia atlattığı zor zamandan sonra -ki burası spoi olacağı için söylemiyorum- yakın arkadaşının ısrarlarıyla artık meşhur olmuş Wilde Ones grubu solisti River Wilde ile röportaj yapmayı kabul eder.

Birbirlerini beş yıl boyunca aklından çıkaramayan çiftimiz beraber olmaya başladıkların da ardından bir sürü sorun ile birlikte olaylar patlak vermeye başlar.


Kitap başladı ilk sayfalarda Dahlia'nın küçüklüğüne ait bir zamandan daha sonra üniversite ve sonrasını anlatan hikayede sonlara doğru başka karakterlerin ağzından da bir kaç bölüm okudum. Kitap daha başından sizi içine çekmeyi başarıyor. 
Daha sonra ne olacak diye o kadar merak ediyorsunuz ki elinizden kitabı bir türlü bırakmak gelmiyor.

Ben'in yaptıkları ve başına gelenler beni o kadar şok etti ki anlatamam bence kendiniz hazırlayın çünkü inanın bu kitaba başlarken içerisinde bu kadar merak uyandıran ve heyecanladıran olaylar olacağını asla tahmin etmediğim için beni son derece şaşırtan bir kitap oldu.

Vee en önemlisi o nasıl bir sondu, eğer kitabı okursanız dikkatle uyarıyorum şok olmak istiyorsanız sakın alır almaz sonuna açıp bakmayın çünkü gerçekten ama gerçekten ağzınızı bir karış açık bırakan ve "Kahretsin ikinci kitabı istiyorum hemen" diye isyan ettiren bir sona sahipti ve bence çok iyiydi.

Çeviri güzel ve dili akıcıydı iyiydi bence ben beğendim sadece bir kaç yerde sanki şimdiki zamandan farklı bir anlatıma geçmiş gibi hissettiğim yerler oldu çok da önemsenecek gibi değildi.  Ve yabancı yayınlarından harika bir haberi de gördüm 2.kitap için kollar sıvanmış gözüküyor :) nasıl mutlu oldum anlatamam...

Benim gibi ne olursa olsun aşk romanlarından vazgeçemeyen be şaşırtıcı bir şeyler okumak isteyenler varsa Yeni Bir Başlangıç tavsiyemdir.

Orijinal Adı | Connected
Yazar | Kim Karr
Yayın Evi | Yabancı Yayınları (İnce Kapak)
Fiyat | t 20,00
Çeviri | Yonca Mete Soy
Goodreads | 4.15 (16,990 oy)

Connections Series:
Connected #1
Torn #2
Torn Epilogue # 2.1
Dazed #2.5
Mended #3
Blurred #3.5
Frayed #4
Flawed #5
Untitled #6

Puanım:










1 yorum: